úterý 19. června 2012

Nejlepší letní buchta

Tenhle recept jsem si kdysi vystřihla z  časopisu Albert, poté jedno léto kdy máme tolik ovoce, že to není kam dát jsem tu buchtu upekla a od té doby je naše nejoblíbenější letní mňamka. Podobnou chuť měly buchty které jsme jídávali v dětství u tet na návštěvě, tak možná proto ji ráda peču.
Potřebujeme :
300 g polohrubé mouky
200 g mouč. cukru
1 prdopeč
130 g másla (Hery)
2 vejce
200 ml mléka
300 g jahod nebo jakékoli ovoce i kompotové
Nejprve si z části tuku, cukru a mouky uděláme drobenku. Na malý kuchyňský mixér si dám šlehací metly. Zbylý tuk zahřeju, vyšlehám s cukrem, přidám dvě vejce - prošlehám, přisypávám mouku smíchanou s prdopečem a zároveň mléko, až je středně tuhé těsto tak akorát vylít na plech kde je pečící papír. Posypu očištěným nakrájeným ovocem a posypu drobenkou. A šup do trouby. Jednou se mi stalo, že ten pečící prášek tam byl trochu cítit, ale od té doby je zas vše OK, tak asi jen pořádně prohníst.
Peče se 30-35 minut na 175 stupňů (mám horkovzduch).



Žádné komentáře:

Okomentovat